EnglishRomanian

Rodnei Tour 29k

Rodnei-Tour-29k
Cursa de calificare UTMB – Ultra Trail de Mont Blanc
1 punct ITRA – International Trail Running Association
Total distance: 26.69 km
Total climbing: 2336 m
Total descent: -2331 m

Download file: Rodnei Tour 29k.gpx

Alpina Blazna– Sant- paraul Cobasel – refugiul Curatel – vf. Ineu – lacul glaciar Lala- vf.Ineut – vf. Rosu – Alpina Blazna.

Cursa are startul din complexul Alpina Blazna si coboara pe o poteca spre comuna Sant, urmareste paraul Cobasel pana la km 9 unde se afla primul punct de control/alimentare/hidratare.

Urmeaza o urcare lunga pana la refugiul Salvamont Curatel unde se separa si traseele la 50k si 100k. Urcarea continua pana pe varful Ineu (2.279m) km 16 din cursa, unde se afla doar punct de control si zona de foto.

Se coboara inapoi in saua Ineu-Ineut dupa care se coboara pana la lacul Lala unde se afla, la km 19 punctul de control DATACOR (cu alimentare si hidratare). Urmeaza o urcare sustinuta si tehnica pe Ineut (2.222m), prin saua Gajei, dupa care o coborare usoara si din nou o urcare scurta pana pe vf. Rosu (2.113m)

Coborarea care urmeaza (1000m-), pana la finish alterneaza portiunile tehnice, curba de nivel si ultima portiune, partia de ski, foarte abrupta dar deloc tehnica pana la Alpina Blazna unde poti incepe recuperarea cu piscina, sauna, bai dacice si vikinge dar si cu bucate traditionale romanesti.

Puncte intermediare:

KM 9 – paraul COBASEL (MURES RUNNERS): alimentare, hidratare, control

KM 16 – varful INEU (2.279m): control, foto

KM 19 – lacul LALA (Datacor): alimentare, hidratare, control

Shopping Basket