Odiseea 100k

Alpina Blazna (start) – Cobasel – aproape de refugiul Salvamont Curatel – V. Vinului – Poiana cu Narcise – Intre Aniese – La Carti – Tarnita la Cruce (2.000m) – Curmatura Pietrosului (2.100m) – Tauri Buhaiescu – Tarnita la Cruce (2.000m) – La Carti – banda rosie – Lala – Ineut (2.222m) – Rosu (2.113m) – Alpina Blazna (finish).

Cursa are startul din complexul Alpina Blazna si coboara pe o poteca spre comuna Sant, urmareste paraul Cobasel pana la km 9 unde se afla primul punct de control/alimentare/hidratare asigurat de prietenii de la Mures Runners.

Urmeaza o urcare pana aproape de refugiul Salvamont Curatel unde se separa si traseul la 29k dupa care o coborare usoara pana in Valea Vinului unde vom regasi cel de-al doilea punct de control, hidratare si alimentare (km 17) asigurat de Primaria Rodna.

Urmeaza urcarea in Masivul Saca si coborarea Intre Aniese (km 33) unde regasim al 3-lea punct de hidratare si alimentare asigurat de Primaria Maieru.

Dupa CP3 se urmeaza un forestier de 7km dupa care incepem sa urcam sustinut pana in creasta Rodnei la Refugiul La Carti (km 45) unde regasim punct de hidratare, alimentare si control asigurat de aceelasi partener: Primaria Maieru.

Urmand banda rosie ajungem la 2.000m la km 48 unde Primaria Romuli se ocupa de punctul de control, alimentare, hidratare si drop-bag Tarnita la Cruce.

Continuam pe creasta Rodnei (banda rosie si apoi albastra) pana in saua Buhaescu-Pietrosu – sub cel mai inalt varf din Parcul National Muntii Rodnei – Pietrosu Rodnei la km 51 unde partenerii de la Bucovina Ultra Rocks vor consemna electronic trecerea prin punct.

Coborarea din saua Curmatura Pietrosului trece prin circul glaciar Taurile Buhaescu, coboara in paraul Repede si urca din nou pana la punctul de control/alimentare/hidratare/drop bag de la Tarnita la Cruce (km 55).

Revenim in creasta Rodnei din nou in refugiul La Carti (km 58) – punct de hidratare. Urmam creasta Rodnei trecand printr-o salba de varfuri de peste 2.000m: saua Puzdrele, vf Laptele (sau Aniesul Mare 2.167m), vf. Galatului 2.048m, vf. Gargalau (2.159m), vf. Omului 2.135m, vf. Coasta Neteda 2.060m pana sub Ineu.

Se coboara inapoi in saua Ineu-Ineut dupa care se coboara pana la lacul Lala unde se afla, la km 82 punctul de control DATACOR (cu alimentare si hidratare). Urmeaza o urcare sustinuta si tehnica pe Ineut (2.222m), prin saua Gajei, dupa care o coborare usoara si din nou o urcare scurta pana pe vf. Rosu (2.113m) aflat la km 85.

Coborarea care urmeaza (1000m-), pana la finish alterneaza portiunile tehnice, curba de nivel si ultima portiune, partia de ski, foarte abrupta dar deloc tehnica pana la Alpina Blazna unde poti incepe recuperarea cu piscina, sauna, bai dacice si vikinge dar si cu bucate traditionale romanesti.

Puncte Intermediare:

KM 9 – paraul Cobasel (MURES RUNNERS) : alimentare, hidratare, control

KM 17 – Valea Vinului (Primaria Rodna): alimentare, hidratare, suport

KM 23 – Poiana cu Narcise (Primaria Maieru): control, hidratare

KM 33– Intre Aniese (Primaria Maieru): alimentare, hidratare, suport

KM 45 – Refugiul La Carti (1) (1.840m) (Primaria Maieru) : hidratare, control *

KM 48 – Tarnita la Cruce (1) (2.000m) (Primaria Romuli): hidratare, alimentare, control, drop-bag *

KM 51 – saua Curmatura Pietrosului (2.110m) (Bucovina Ultra Rocks suport): control

KM 55 – Tarnita la Cruce (2) (2.000m) (Primaria Romuli): hidratare, alimentare, control, drop-bag

KM 58 – Refugiul La Carti (2) (Primaria Maieru): hidratare, control , alimentare *

KM 67saua Gargalau (Salvamont Borsa) – hidratare *

KM 82 – lacul Lala (DATACOR): alimentare, hidratare, control, foto *

  • suport SALVAMONT

TIMP LIMITA: 30h

Download file: tracedetrail_161022.gpx
Cursa de calificare UTMB – Ultra Trail de Mont Blanc
5 puncte ITRA – International Trail Running Association